The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Yangın simultane tahliyeye imkân veren yangın bapsı, öbür zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size selen verecektir.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek olduğu sinein, muhtemel olan en kısaca sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedariklemek amacıyla önlem alınmaktadır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve hizmetı dahil olmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Binalarda kâin yangın kapıları ve asıl bapların cenahı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın içindeki Yangın Kapısı farklı bir oda bapsı da mümkün.

Sıcaklıkla genleşerek dumanı sızdırmayan özel conta ve nâre dayanıklı içki takılabilme özelliği bulunmaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangına karşı güvende durmak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanoğluın yaşama güvenliğini tedariklemek için kapı kasası ve kullanılan vesair aksesuarlarıyla yüreklilik örgütleme etmekteyiz.

Yangın Bapsı esas amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak bâtınin kullanılmaktadırlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler göz önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *